De échte herken je zo

Agrarisch specialist in het notariaat

VRAAG

De Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat, de VASN, verenigt de notarissen van boeren, tuinders en hun gezinnen. De vereniging heeft meer dan honderd leden. De VASN heeft een eigen beroepsopleiding en biedt voor haar leden permanente scholing aan gericht op het agrarische domein.


 Alhoewel het lidmaatschap voor veel notarissen een vanzelfsprekendheid is, geldt dit niet altijd voor boeren en tuinders. Wat hebben zij eraan dat hun notaris lid is van een specialistenvereniging? Waar zit de meerwaarde voor hen?

Hoe kan het lidmaatschap van een notariële specialistenvereniging relevant worden gemaakt voor boeren, tuinders en hun gezinnen?

INZICHT

Voor grondruil of een bedrijfsoverdracht kunnen boeren en tuinders kiezen uit tal van notariskantoren. Maar hoe kies je de beste? Is het de notaris die als beste de aktes opstelt? Degene die het meeste uitzoekwerk doet? En waaraan kun je dit dan zien?

Het voorkomen van onnodig gedoe, daar zijn notarissen voor. Waar doorsnee notarissen vooral op risico's gericht zijn, ontdekten we dat agrarisch specialisten vooral gericht zijn op kansen. Ook als het tij even wat minder is. En wie kansen ziet, ziet meer. Juist dat is heel relevant voor boeren, tuinders en hun gezinnen. Want er gebeurt nogal wat in de agrarische wereld.

AANPAK

Wij ontdekten dat VASN-notarissen de taal misten om voor hun specialisme uit te komen. Het specialisme is er beslist altijd al geweest, maar boeren en tuinders kregen daar niet zo veel van mee. Gelukkig is dat veranderd.

Het predikaat Dé Agri-Notaris geeft aan dat opdrachtgevers met een agrarisch specialist van doen heeft, met bijbehorende verwachtingen. Op deagrinotaris.nl. worden allerlei vraagstukken uit de agrarische wereld voorgesteld, vanuit de optiek van boeren en tuinders. Het draait immers niet om de akte, maar om de toekomst.